Siirry pääsisältöön

Bujo tuo ryhtiä

😇 Edellisessä postauksessa Temppu vai arkielaman taidot kerroin tekemästäni koulutettavien asioiden päiväkohtaisesta trackerista. Uskokaa tai älkää mutta kyllä se on tuonut ryhtiä tähän hommaan. Vajaan kahden viikon kokemuksella voin sanoa, että olen ehtinyt bujoa vilkuilemalla miettimään, mitä käskyjä/temppuja tehtäisiin tänään ja miten käskyjen noudattaminen on alkanut sujua. 

Pieni vaivahan sen päivittäminen ja totta kai näin loma-aikana se on sujunut arkea paremmin. Arkihan on jo ihan nurkan takana eli ylihuomenna kutsuu taas "laskentapaikka" eli "kustannuspaikka" eli toimisto. Eilen illalla Sakkon iltalenkillä jo mietin, että mitenköhän tuon bujon käy, kun arki koittaa. Työpäivän jälkeen kun tuppaa aika menemään kuin siivillä ja useinmiten sitä illalla nukkumaan mennessä huomaa, ettei taaskaan tullut tehtyä mitään, mitä oli aamulla ajatellut illalla tekevänsä. 

Löysin tänään myös hyvän blogipostauksen koiran bujosta Koiran Luonto blogista. Siitä sain taas uusia ideoita, mitä lisätä koirien bujoon. Olin jo ehtinyt lisäämään oman trackerin aktivoinnille, mutta nyt ehdottomasti lisään mielialatrackerin. 

Erityisesti siitä syystä, että olen ollut niin huolissani Sakkon mielialasta ja epäillyt koiraparan olevan masentunut. Kun yleensä muistaa vaan ne apeat ilmeet ja olemuksen niin ilman, että sen johonkin kirjaa, unohtuu ihan varmasti, miten iloisesti olen saanut Sakkon leikkimään tässä kahtena päivänä peräkkäin. Ihan on sydäntä lämmittänyt, kun Sakko on tullut häntä heiluen leikkimään. 

Myös ruokailun seuraaminen tulee ehdottomasti lisättäväksi bujoon. Pentuhan syö kaiken ja niin paljon kuin vaan saa, mutta Sakko on toisaikainen syöjä. Nyttenkin mökillä on maittanut ruoka ihan hyvin, mutta viime viikolla kun oltiin muutama päivä kaupungissa, ei ruoka oikein maittanut. Eikä kyllä Rapsunkaan osalta olisi pahitteeksi vähän kirjata ylös, kuinka paljon sitä ruokaa oikein menee. Sen verran on rasvaa kylkiluiden päällä, että jotain tarttis tehdä!

Sakko iltaruualla möksän terassilla 9.8.2019

Huono omatunto Rapsun pentuajan sosiaalistamisen puutteista olisi myös tullut hoidettua, jos olisi ollut joku seuranta tehdyille asioille. Heiluvan Hännän pentukurssilla annettiin pieni opas, jossa mukana oli trackeri erilaisille asioille: hoitotoimenpiteet, erilaiset ihmiset, toiset koirat, muut eläimet, ympäristöt, kävelyalustat jne. Ilman bujoakin olisi pärjännyt, jos olisi hoksannut ottaa sen listan ihan oikeasti käyttöön. 

Meillä kävi tänään hyvin mieluisia vieraita eli Ruotsissa asuva "melkein-serkkuni" miehensä kanssa. Heidän kanssaan juteltiin siitä, miten on koiran omistaminen ja koirien elämä muuttunut. Miten koirille on uusia erilaisia harrastuksia ja voi sitä ruokavalikoiman laajuutta, puhumattakaan koirien leluista ja vaatteista. Ja tottahan se on. Olen itsekin sitä hämmästellyt, miten paljon koiramaailma on muuttunut Leevin ajoista. Toki on tunnustettava, että Leevin kanssa elettiin kuin pellossa kotioloissa. 😏

Tämä minun bujo-innostus on ehkä hieman yliampuvaa jopa tämän päivän maailmaan, mutta ketäpä se haittaa, jos olen innostunut ja tykkään puuhailla. Sikäli tietysti harmi, että on tuo päivätyö, niin en ole koirien kanssa koko aika läsnä. Pitäisi saada koirien Isäntä innostumaan asiasta, mutta mitenkäs uskallan olla epäileväinen. Tai sitten minun pitää vain keksiä tapa ansaita elantoni kotoa käsin. Kyllähän sitä näin loman lopuksi onkin tullut erityisen paljon mietittyä, että voisinko vielä vaihtaa ammattia ja löytää työtä, jota voin tehdä kotoa käsin. Elämä on valintoja ja työtä on tullut useasti vaihdettua, mutta sitä oikeaa ei vain tunnu löytyvän. Levoton sielu, joka ei tyydy mihinkään vaan haluaa aina jotain parempaa, jotain hauskempaa. Ja kaikista hauskinta on näpertely!

Kommentit