Siirry pääsisältöön

Terveys on tarkastettu

😌Käytiin tänään Rapsun 2. rokotuksella ja siinä samalla tietenkin pentu silmämääräisesti tarkastettiin ja kuunneltiin stetoskoopilla. Molemmat kivekset löytyivät. Ei muuta huomauttamista kuin "kylkiluiden päällä rasvaa" eli edelleen pentu on tuhdissa kunnossa. Ei sentään käsketty laihduttamaan, mutta neuvottiin olemaan tarkkana ruuan määrän ja laadun kanssa. Rapsuhan saa suurimman osan ruuastaan niin sanotusti kädestä eli koulutuspalkkiona.

Rapsu-makkaraheeler päiväunilla
möksällä 28.6.2019

Ongelmahan on siinä, että pentu tarvitsee niin turkaisesti tuota oppimista. Lääkäriäkin vähän hymyilytti, kun antoi rokotusta eikä pentu edes huomannut sitä. "Onneksi tämä koira on helppo motivoida ruualla."

Illalla leikkasin Rapsun kynnet. Ruokaa siihenkin tarvittiin. Ruokaa ja kärsivällisyyttä.

Rapsu painoi 7,1 kiloa. Sakko painoi saman ikäisenä 5,9 kiloa.  Mikä jättiläinen Rapsusta mahtaakaan kasvaa, kun ei kaikki aikuisetkaan heelerit paina 7 kiloa. 😱 Lisäksi Rapsussa on todellista korkeushyppääjän alkua, kun hyppii jo kevyesti sohvalle ja tarvittaessa pomppaa tosi korkealla ja pystyy nappaamaan hampaillaan kiinni esimerkiksi minun t-paidan reunasta. Tuolla energialla ja liikkumisella on ihme, että sitä rasvaa vaan kertyy.

Sakkolla oli 2 v terveystarkastus. Minä halusin varmistaa, että kaikki on kunnossa. Tällä pikaisella tarkastuksella ei mitään syytä huoleen tullut esille. Ihan erikseen pyysin käymään etujalat tarkasti läpi, koska niitä aristaa kynsiä leikatessa. Mutta käsikopelolla ei löytänyt niistä mitään vikaa. Sitä toki ell ihmetteli, kun Sakko alkoi nuolla hänen käsiään kopeloinnin aikana, mutta varmisti vielä, että onko koira yleisesti kova nuolemaan.

Lisäksi tuumasi, että se, mitä tulkitsen apatiaksi, saattaa olla joko iän tuomaa muutosta tai sitten reagointia pennun läsnäoloon ja riekkumiseen. Käski palata takaisin, jos huoleni kasvaa tai uusia selkeitä muutoksia tapahtuu.

Näin jälkikäteen sitten tietenkin mietin, että onko se sittenkin jokin merkki, että nuoli niitä ellin käsiä. Voisiko se viitata siihen, että etujaloissa on sittenkin jotain häikkää? Mutta kun ei onnu eikä varo niin mitä se sitten voisi olla.

Sakkonkin kynnet leikkasin tänään ja kyllä se vaan niin on, että etukäpälien kanssa menee kauemmin kuin takatassujen kanssa, sillä vetää tassujaan pois usein. Ei kuitenkaan pakene paikalta eikä edes ärhentele.

Sakko on nyt  perusterveeksi koiraksi todettu, joten pitänee ryhtyä setvimään tuota stressi-asiaa sitten oman peilikuvan ja Isännän kanssa. Ainakin huomaan itse koko aika tarkkailevani Sakkon mielialaa, virkeyttä ja eleitä. Onko eleet rauhoittavia? Onko Sakko innostunut vai kulkeeko "vain mukana"? Tällä hetkellä tärkeintä olisi muistaa itse pysyä rauhallisena, ettei vaan tule levittäneensä omaa stressiään koiralle.

En kyllä vielä täysin sulje pois sitäkään mahdollisuutta, että lähdettäisiin tekemään tarkempaakin terveystarkastusta verikokeilla ja röntgenkuvilla. Seuraan nyt tilannetta 😟 ja jos vähänkään siltä tuntuu, varaan uuden ajan tarkempia tutkimuksia varten. Peukut pystyyn, että tilanne tasaantuu pennun toivottavasti oppiessa kunnioittamaan Sakkon omaa tilaa ja rauhaa.


Kommentit