Siirry pääsisältöön

Smart Rapsu

Käytiin Rapsun kanssa Smart Dog Pentutestissä. Sakkon kanssa käytiin tuossa testissä aikoinaan ja nyt olikin kiva verrata kavereiden testejä.

Testi oli muuttunut hieman. Siinä oli uusi osio ja ainakin yksi osio oli kokonaan poissa. Virallinen testin tulos tulee muutaman viikon kuluttua mutta muutamia asioita voisin tähän jo poimia.

Itsehillintää mittaavassa testissä Rapsu sai täydellisen suorituksen eikä kertaakaan yrittänyt napata nameja läpinäkyvän lasin läpi vaan poimi namut sylinterin päästä joka kerta. Sakko aikanaan tökkäsi muutaman kerran läpinäkyvän lasiin.

Eleiden lukutaidossa käsieleet Rapsu luki täydellisesti, mutta katse vihjeiden lukemisessa tuli muutama huti. Sakkolla ei aikanaan ollut merkittävää eroa vihjeiden tulkinnassa, keskimäärin 67 % meni oikein.

V-aita osuus minua jännitti erityisesti. Rapsun ahneus ei kuitenkaan estänyt häntä ratkaisemasta ongelmaa. Aikaa siihen meni ja varsinkin, kun onnistui ensin tassullaan saamaan pari namia, jumittui v-aidan kärkeen mutta kannustuksesta hoksasi kiertää aidan. Upeasti tehty Rapsu! Sakko aikanaan ei ratkaissut tätä tehtävää.

V-aita

Myös ns. mahdottomassa tehtävässä Rapsun ja Sakkon ero oli selvä. Siinä missä Sakko sitkeästi yritti saada nameja pyytämättä apua ihmisiltä, Rapsu yritti ratkaista tehtävää mutta pyysi useasti apua testin ohjaajalta ja lopulta antoi periksi mennen maate rasian viereen. 

Mahdoton tehtävä
Uutena tehtävänä oli sosiaalisen oppimisen tehtävä, jossa testin ohjaaja ensin näytti, miten lelusta (jonkinlainen aktivointilelu se oli) saa nameja. Sitten Rapsu sai itse yrittää. Ja yrittämiseksi se jäi. Rapsu ei osannut painaa painiketta vaikka kävikin sitä nuuskimassa useasti. Ja kun ei nameja tullut, meni maate lelun viereen/päälle eikä houkuteltunakaan yrittänyt ratkaista ongelmaa kovinkaan aktiivisesti. 

Ei mitään isoja yllätyksiä Rapsun testissä. Eikä tullut yllätyksenä nämä eroavaisuudet Rapsun ja Sakkon välillä. On tuon jo ihan ekasta päivästä alkaen nähnyt, miten erilaisia nämä ihanuudet ovat luonteeltaan. Siinä missä Sakko luotti täysin itseensä, Rapsu hakee paljon enemmän tukea ja ottaa kontaktia. Ja tämänkaltainen testi, jossa palkkiona saa nameja, on totta kai ahneelle Rapsulle "helppo nakki". 

Kunhan saan aikaiseksi teen videon Rapsun testistä ja jahka tulokset saadaan, julkaisen nekin täällä. 

Kommentit