Siirry pääsisältöön

Kotona hyvä, mökillä paras

😍 Niin se vain on. Pitkästä aikaa vietetty viikonloppu kaupunkikodissa koko porukalla. Näitä viikonloppuja ei usein ole ja aina on joku erittäin hyvä syy olla menemättä möksälle. Tällä kertaa ikävämmän puoleinen syy eli hautajaiset. Eilinen keli oli ihan kerrassaan kamala ja möksällä olisi taatusti pysytelty sisätiloissa mahdollisimman paljon. Tänään oli aurinkoista ja käytiinkin yhdessä kävelemässä päivällä.

Koirat viihtyvät möksällä, vaikka näillä keleillä aktiviteetit on hieman rajalliset. Pihalta kantautuu kuraa sisälle ja lenkeiltä kotiutuu märkiä koiria. Kelin mukainen pukeutuminen on kaikkea muuta kuin talvivaatteita. Harmillisesti minun coretex kengät sanoivat sopimuksensa irti yhdellä metsälenkillä, kun toisen kengän pohja irtosi. Tänään kävinkin sitten ostamassa uudet samalla, kun kävin tutustumassa Helsinki Outletiin. Jotain hyödyllistä tässäkin viikonlopussa.

Mökkimaisemat on kaikkea muuta kuin talviset. Sakkon kanssa on kahtena edellisenä talvena käyty kävelemässä Varesjärven jäällä aina kun mahdollista. Tänä vuonna kaikkien sateiden jälkeen Varesjärven vesi on noussut ikävästi rannalle ja lämpimien kelien takia ei järvi ole jäätynyt. Talvi taitaa jäädä tulematta kokonaan. Kumisaappailla on käyttöä erityisesti rannalla käydessä.

Märkää on!
Koirista on hauska seurata mökkipihan elämää ikkunan edessä olevan sohvan selkänojalta. Auta armias, jos naapurin Pihla koira edes vilahtaa tontinrajalla. Rapsu kyllä nostaa ison äläkän ja tahtoo ulos ajamaan tunkeilijan tiehensä. Myös pihan ruokintapaikoilla käyviä lintuja. Paljon muuta nähtävää mökkipihalla ei sitten olekaan, mutta välillä jaksavat istua pitkäänkin tyhjää tuijottelemassa.  Sohvan päällä oleva peite on käynyt kotona pyykkikoneessa useammankin kerran muutaman edellisen kuukauden aikana. 

Älä häiritse pihavahtia!
Mökkimatkoja helpottamaan ostettiin uusi, isompi auto. Reilu viikko sitten haettiin Caddy Maxi ja on ehditty jo yli 700 kilometriä ajelemaan. Moni ihmetteli, mihin kaksi ihmistä ja kaksi pientä koiraa niin isoa autoa tarvitsee, mutta kun ostettiin pojille uusi häkki ja laitettiin se auton perään, niin ei sinne paljon tavaratilaa jäänyt. Kolmas penkkirivihän luonnollisesti otettiin pois heti kättelyssä. On muuten mukava ajotuntuma tuossa autossa ja mikä hauskinta, mökkimatkallakin on paljon uutta nähtävää, kun nähdään paljon uusia asioita tuolta korkealta. Ja polvet kiittää, kun ei tarvitse istua polvet koukussa. Kaikinpuolin tyytyväisiä ollaan valintaamme.

Isäntä ratissa

Kommentit