Siirry pääsisältöön

Sakko the Gentleman

😍 Sydäntenmurskaaja. Sakko the Gentleman.

Juuri mökillä vierailleet ystävät päivittelivät, millainen hurmuri Sakkosta on sitten viime näkemän tullut. Heidän muistikuvissaan Sakko oli housunpunteissa roikkuva ikiliikkuja, jolla oli aina metkut mielessä. Nyt he näkivät koiran, joka kerjäsi rapsutuksia ja kävi antamassa suukon jos toisenkin. Ja joka aina tarpeen tullen komensi kakarakoiraa käyttäytymään. 

Toisaalta he sanoivat, että Sakko näyttää jopa vähän vanhukselta kolmen vuoden iästään huolimatta, kun kakarakoira siinä ympärillä pyörii kuin väkkyrä. Sakko on kuin viisas patriarkka, joka kulkee arvonsa tuntien rauhallisesti ja hosumatta. Korottaa ääntä, jos tilanne niin vaatii. Ja näyttää hampaita, jos ei toinen ymmärrä sanomista. Mutta ei käytä liikaa voimaa vaan luottaa arvovaltaansa. Sakko on talon Isäntä. 

Mutta monesti sanoivat, miten on voinut koira niin muuttua parissa vuodessa. Ihan on eri luontoinen kuin silloin. Yksi mökkinaapureistakin sanoi yksi päivä, että onkohan tuolla kakarakoirallakin jotain toivoa, kun tästä Sakkosta on tämmöinen gentleman kasvanut. 

Sakko mielellään hakeutuu nukkumaan paikkoihin, missä kakakakoira ei pääse niin häiritsemään. Siinä missä toisilla pyörii villakoirat sohvien alla, meillä sieltä löytyy Sakko the Gentleman. Toinen mieluisa piilopaikka täällä möksällä on mökin alunen. Kakarakoira ei siellä juuri viihdy ja saattaa toki käydä siellä kääntymässä ja härnäämässä leikkiiin, mutta kyllä se on Sakkon valtakuntaa. Ollaan naurettu, että Sakko on sinne itselleen rakentanut ihan ikioman yksiön, ellei peräti isommankin asunnon. On niin matala tila, että ei meillä ole sinne asiaa mutta kurkkimalla on nähty, että komiat on kuopat kaivanut itselleen. 

Rauhallinen paikka nukkua



Kommentit