Siirry pääsisältöön

Saunapaholaiset

😇 Kaikella rakkaudella - nämä meidän hiilukat on oikeita saunapaholaisia. 

Sakko on saunonut melko pienestä pitäen - en edes muista, koska tuli mukaan saunaan ensimmäisen kerran. Sakko istuu nätisti alalauteella ja kun saa tarpeekseen, pyytää päästä pesuhuoneen puolelle. Harvoin palaa saunaan toiselle kierrokselle, kun itse palaamme jäähdyttelytuokiolta. 

Rapsu päästettiin saunaan alkusyksystä. Mökkisauna on erittäin hämärä ja lauteiden välit ovat isot. Mutta ei se Rapsun vauhtia haittaa. Rapsu iloisesti hyppii lauteelta toiselle, käy välillä lauteiden alla ja palaa taas "löylyihin". Rapsu myös palaa, jos sallimme, jäähdyttelyn jälkeen toiselle kierrokselle. Vähän huolettaa, ettei uuvuta itseään saunan lämmössä, mutta toisaalta näistä kahdesta Rapsu on se, joka juo vettä ilman houkuttelua.

Nyt viime viikolla aloitettiin syksyn saunakausi täällä kaupungissa, jossa sauna on valoisa. Niin vain Rapsu valtasi heti ylälauteen ja meni rennosti maate laudeliinan päälle Sakkon jäädessä vahtiin alalauteelle. Oli ihan sovittamista, että itse pääsi istumaan ja nauttimaan saunan lämmöstä. 

Kaupunkisauna on valoisa


Hienosti näiden koiruuksien erilaiset luonteet näkyvät niin monissa asioissa. Juuri tässä pohdittiin, että Rapsulla pahimmillaankin tämä mörköikä on vain murto-osan verran haasteellinen verrattuna Sakkon mörköikään. 

Mikä meitä kaikkein eniten ilahduttaa, ja ystäviä hämmästyttää, on Sakkon täydellinen gentleman asenne kotioloissa. Saattaahan se olla iän tuomaa viisautta, joka vain sattumalta osui samaan ajankohtaan Rapsun saapumisen kanssa. Sakko on itse rauhallisuus ja kuin eri koira. Kun Rapsu riehuu ja melskaa, Sakko usein istuu lattialla tai sohvalla rauhallisesti katsoen kakaran puuhia. Kun Rapsu tulee haastamaan leikkiin, saattaa Sakko kääntää päänsä pois. Kyllähän Sakko leikkii Rapsun kanssa ja välillä kovaakin ääntä pitäen mutta vain harvoin siihen on pitänyt puuttua. Rapsulla hieman vielä ontuu tuo koirakieli ja joskus on pakko puuttua, kun ei ymmärrä, että nyt on Sakko varoittanut tosissaan. 

Vaikka Sakkosta onkin kuoriutunut gentleman kotioloissa, on haasteita vielä tuolla harrastuspuolella. Edelleen Sakko turhautuu joutuessaan odottamaan. Ollaan nyt käyty neljä kertaa rally-toko harjoituksissa. Jokainen kerta on sujunut erilailla ja olen kokeillut erilaisia asioita Sakkon motivoimiseen. Kouluttaja sanoi viimeksi, että Sakko selvästi reagoi sanalliseen palkkioon koko olemuksellaan. Eli nyt vain paukkuja siihen, miten pysytään rauhallisena suoritusten välillä ja sitten valitsemaan meille sopivin harrastus. Parin viikon päästä mennään taas kokeilemaan noseworkia, ja luulen, että se on enemmän Sakkon laji kuin rally-toko. 

Rapsun mörköiän takia en ole suuremmin miettinyt, mitä nuoren herran kanssa joskus touhuttaisiin. Rapsusta saattaisi olla agilityyn, mutta valitettavasti se ei ole ollenkaan minun laji. Jahka nuori herra vähän rauhoittuu, lähdetään kokeilemaan, mikä se olisi se juttu. Energiaa ainakin riittää vaikka muille jakaa.

Kommentit