Siirry pääsisältöön

Rapsu tuli taloon!

Niin kuin päivittyneestä blogin nimestä saattaa päätellä, heelereiden määrä taloudessamme on tuplaantunut. Viime viikon lauantaina 27.4. haettiin meille ihana ruskea urospentu Rapsu - viralliselta nimeltään Daamin Coco Jambo.

Rapsu ja Sakko ensimmäisellä taukopaikalla 

Sakko tietenkin vielä miettii, mitä tuumaisi tuosta riiviö-heeleristä. Ensimmäinen yö pidettiin pojat erillään toisistaan. Minä nukuin Rapsun kanssa tuvan lattialla ja Sakko Isännän kanssa makuusopessa. Toisen yön nukuin tuvan lattialla mutta pojat saivat nukkua missä halusivat. Kolmantena yönä jätettiin vielä patja lattialle, mutta minä nukuin jo makuusopessa. Hyvin menivät yöt. 

Rapsu on osoittautunut verrattomaksi otukseksi, monin tavoin. Ensinnäkin nuoren herran sisäsiisteys on kerrassaan käsittämätöntä. Tarpeet tehdään paperille tai ulos. Papereitakin on vain yksi. Toinen oli ensin alkuun varuiksi, mutta ei sitä sitten jätetty, kun Rapsu päätti, että siitä saa kivan leikin aikaiseksi, kun sitä repii. Tuon toisen paperin antaa olla ja tekee siihen tarpeensa, jos ei ehditä ulos päästämään tai yöaikaan, kun vaihtaa paikkaa. Tästä sisäsiisteydestä kyllä suuri kiitos kasvattikotiin! Hyvin on pennut opetettu!

Toiseksi Rapsun rohkeus ja reippaus on huimaa. Missään vaiheessa hän ei tuntunut ikävöivän kotiin, koska mitään itkuista kaveria meillä ei ole nähty. Pihalla hän tutustuu möksän ympäristöön todella reippaasti. Ja jos katoaa näkyvistä, tulee luokse kutsuttaessa. Tästäkin iso kiitos kasvattikotiin, kun totuttivat Rapsu-nimeen. 

Toki nuoressa herrassa on pientä "jalkapalloilijan" vikaa eli melkoinen draama-kuningas. Eilen jouduttiin irrottamaan yksi punkki Rapsun niskasta ja äänestä päätellen oltiin suorittamassa isoakin operaatiota. Eikä meinannut pysyä aloillaan ei niin millään. Keksittiin, että laitetaan mun kouraan kanafilettä, että mussuttakoon sitä. Mutta ei. Kaverihan söi melkein koko palan kerralla ja kun sitten pistin kämmentä tiukemmin kiinni, niin nappasi niin tiukasti peukalosta, että reikä tuli. Ja voin kertoa, että huusin minäkin! 

Muutaman varovaisen päivän jälkeen Rapsu ja Sakko nuhjastelevat jo pitkät tovit. Tätä yhteiseloa hieman pelkäsin etukäteen, mutta hyvinhän tuo sujuu. Sakko kun käyttää ääntään kovin miesmäisesti, niin pahalta ensin alkuun kuullosti, mutta sitten sitä oppi tunnistamaan, milloin on syytä puuttua ja milloin antaa koirien jatkaa nuhjasteluaan. Rapsu ehkä turhankin hanakasti käy haastamassa, mutta Sakko sitten hyppää sohvalle turvaan, jos ei jaksa enää. Kyllä Rapsu uskoo, kun oikein sille ärähtää, mutta muisti on vain niin lyhyt. Menee välillä selälleen ja antautuu, mutta sitten on taas kohta haastamassa. 

Olen ollut tämän viikon lomalla ja olemme saanet paljon enemmän pihalla aikaan kuin oletimme, koska tuo pentu on ollut niin reipas ja pojat pärjäävät keskenään niin ettei tarvitse olla koko aika puuttumassa. Mitenköhän miehet sitten pärjäävätkään keskenään ensi viikolla, kun taas arki ja työt kutsuvat emäntää?

Sunnuntaina koittaa kaupunkiarki. Mitähän siitä tulee? Sakkohan ei suostunut pentuna tekemään tarpeitaan ulos kaupungissa pitkään aikaan, kun oli täällä maalla tottunut siihen, että nakataan ovesta ulos ja homma on siinä. Isäntä saa nyt oikein kunnon kuntokuurin, kun ei noita voi vielä yhtä aikaa ulkoiluttaa. 

Tänään käytiin Rapsun kanssa Loimaalla tervehtimässä äitiäni, joka ei tiennyt Rapsusta yhtään mitään. Olipa ilme näkemisen arvoinen, kun Sakkon perässä tervehtimään piipersi tämä meidän pikku palleroinen! 

Sainpa otettua sillä reissulla pienen videon pätkän koirien palloleikistä. Sakkohan ei ole niin hirvittävästi pallojen perään ollut, syönyt lähinnä, mutta Rapsulla on selvästi pallogeeni (tai niin me luulemme). Sakkokin innostui pallosta, kun oli kaveri, jonka kanssa kisata. 



Ja lopuksi kerrottakoon vielä, että kalliiksi on tämä Rapsu tullut. Kun kävimme tutustumassa, minä sain rikesakon ylinopeudesta ja nyt hakureissulla Isäntä ajoi ja kamera räpsähti. Vielä ei ole liparetta tullut, mutta saattaa sieltä uusi maksu tulla maksettavaksi. Taisi tämä nimivalinta tai tässä teemassa pysyminen olla virhe, kun ihan tuplasti nyt näitä ylinopeussakkoja on tullut. 

Kommentit