Siirry pääsisältöön

SmartDOG pentutestin tuloksista - avoimuus

Tänään saatiin sähköpostilla viime viikon SmartDOG Pentutestin tulokset. Ei niissä mitään yllättävää ollut. Aika hyvin sitä koiransa kuitenkin tuntee. Koko raportti on luettavissa täältä.

En usko, että kukaan, joka on Sakkon nähnyt, olisi eri mieltä seuraavista (suoria lainauksia raportista):
  • Sakko on erittäin avoin, riehakas ja ystävällinen koira, joka tutustuu vauhdikkaasti uuteen tilaan.
  • Sakko suhtautuu vieraaseen ihmiseen ylitsepursuavan ystävällisesti ja avoimesti - koira on hyvin avoin ja sosiaalinen vieraita ihmisiä kohtaan.
Ylitsepursuavan avoimesti on sopiva kuvaus meidän nuoresta herrasta. Ei ole vielä tullut sellaista ihmistä, jota ei olisi tervehditty iloisesti ja avoimesti. Ei toki ihan kaikkien kanssa samalla intensiteetillä, mutta ketään en muista kohdellun "varoen".

Palaan pentutestin tuloksien pohdintaan myöhemmin, mutta nyt on pakko jakaa yksi video. Tilasin netistä meille tulevaa pentunäyttelyä varten kevyen kokoontaitettavan metallihäkin. Isäntä oli hakenut sen postista ja koonnut, mutta ei ollut onnistunut houkuttelemaan Sakkoa häkkiin. Eikä onnistuttu yhdessäkään. No ei tietenkään, kun tehtiin taas kaikki ihan hölmösti.


Ilta oli päivää viisaampi. Kun kotiuduttiin vierailusta "kissatalossa" otin toisen lähestymistavan. Ensinnäkin, laitoin ns. rauhoittumisalustan (eli matto, jota on käytetty rauhoittumisen harjoitteluun) häkin pohjalle ja ensin varovasti lähelle häkin suuta nameja. Ensin Sakko oli edelleen varovainen - laittoi etujalat häkin puolelle ja venytti parhaansa mukaan saadakseen kaikki namit astumatta itse häkkiin. Seuraavaksi laitettiin viltti häkin päälle ja nameja myös häkin perälle. Eikä aikaakaan, kun Sakko meni kokonaan häkkiin. Ensin namia hakemaan mutta sitten jo ilman namiakin. Namin annoin palkaksi jälkikäteen. Ja vajaassa kymmenessä minuutissa oli tehty pelottavasta häkistä paikka, jonne saattoi mennä lelujen kanssa köllimään. Harmi, ettei videoitu tätä prosessia. 

Edelleen ja yhä vahvemmin olen sitä mieltä, että minulla on niin paljon enemmän opittavaa kuin Sakkolla. Vaikeuksien kautta voittoon ja oppimalla enemmän Sakkosta olen varma, että meistä tulee hyvä koirakko. 


Kommentit