Siirry pääsisältöön

DNA tulokset on saatu

Sakkon MyDogDNA testin tulokset saapuivat jo pari viikkoa sitten. Raportti löytyy kokonaisuudessaan täältä erillisenä PDF:nä tai MyDogDNAn sivuilta. Tässä sitä on maallikkona ihmetelty, että mitähän tästä pitäisi ymmärtää vai pitäisikö meidän ymmärtääkään. Onko tästä apua, jos joku joskus haluaisi käyttää Sakkoa jalostukseen?

Raportti on pitkä (21 sivua) ja siinä on monenlaisia ominaisuuksia testattu. Onhan niitä ollut kiva lukea ja ihmetellä. Vertailla toisiin heelereihin ja ihmetellä lisää. Olisipa kiva jutella jonkun asiansa osaavan henkilön kanssa, joka osaisi kertoa, mitä kaikkea nuo tulokset tuosta koirasta kertovat.

Miten luotettava tämä testi on - sekin olisi kiva tietää. Sakkon emänisän, komean ruskean heeleruros Kofin tuloksissa lukee "Koiralla ei todennäköisesti ole ruskea pigmentti." Vertailun vuoksi olisi kiva tietää, onko yhdelläkään ruskealla heelerillä geeneissä ruskeaa pigmenttiä. Kyllä nämä geenijutut ovat mielenkiintoisia. Niistä opitaan koko ajan lisää. Varmasti opitaan myös se, kuin vähän me oikeastaan tiedetäänkään.

Töissä oli muuten mielenkiintoinen keskustelu. Joku totesi, että hän tietää koiristaan ja niiden geeneistä paljon enemmän kuin itsestään. Taidanpa kuulua minäkin siihen joukkoon.

Eikä testaaminen tähän jää. SmartDog testin uusiminen on mielessä, edelleen on kuitenkin aika varaamatta. Katsotaan, joska tänä kesänä jo mentäisiin MH-luonnekuvaukseen. Suunnitelmissa on, mutta osuu vävykokelaan valmistujaisjuhlat samaan viikonloppuun. Kumpi on tärkeämpi: koiran mh-luonnekuvaus vai vävykokelaan juhlat? Tässä sitä vasta valintoja joutuukin tekemään! Vaan sitähän se elämä on - valintoja.

Ainakin yksi valinta on toistaiseksi tuonut auvoa ja hyvää fiilistä. Vaihdoin kuun alusta - taas - työtä. Siirryin pankin sisaryhtiöön, rahoitukseen. Luvassa on rajatusti matkustusta ja varhain alkavia työpäiviä, jolloin jää iltaan enemmän tunteja olla kotojan ja harrastaa. Olenkin jo miettinyt kovasti nose workin jatkokursseja tai peräti jotain ryhmää, jossa jatkaa. Jotain nenän kanssa työskentelyä Sakko ihan varmasti arvostaisi!

Sakko parka on joutunut nyt möksällä hihnan päähän. Aita on vielä kevättalven jäljiltä korjaamatta ja nuorella herralla on taipumus karata möksänaapurin Pihlan luo. Aidan korjaus on viivästynyt, koska aidan päällä on ollut puunkaadosta syntynystä oksajätettä. Mutta koska Sakko heelerimäisesti haluaa olla siellä missä mekin, oli hän sitten minun seurana eilen komposteja huoltamassa. 15 metrin liina koivun ympäri ja siinä riitti pihamaata ihmeteltäväksi. Aurinko paistoi ihanasti ja mitäpä sitä pieni heeleri muutakaan kuin kaivamaan kuoppaa kasvulaatikkoon. Sellainen heelerin mentävä kuoppahan sinne syntyi ja siellä siitä auringosta sitten nautittiin. Onneksi ei ole vielä mitään istutettuna. Viime kesänä jo opittiin, että kasvulavat kannattaa aidata - ei niissä muuten kasva muuta kuin Sakkon herkkuja. Kaikkihan sen tietää, että mullassa muhinut siankorva on koiran parasta herkkua!

Heelerin kasvulava
- ei sovellu heelereiden kasvattamiseen




Kommentit